Baterii Laptop

Motivul principal pentru care majoritatea oamenilor îşi doresc cel puţin o dată în viaţă să aibă un laptop este acela că e cam complicat să te duci la o întâlnire de afaceri sau să lucrezi în parc sau să lucrezi pe teren cărând după tine un monitor, o tastatură şi o unitate centrală, un generator de curent şi un prelungitor. Si mouse pad-ul eventual.

Un laptop economiseşte timp, resurse şi facilitează condiţii pentru că deţine această mirifică invenţie, a cărei apariţie a fost aproape similară cu descoperirea roţii: bateria! Dar ca orice alt obiect util desfătării noastre nu poţi doar să îl cumperi şi să speri că nu va ceda niciodată, ci trebuie să şi întreţii bateria .

Pe lângă asta, mai avem o veste proastă pentru tine: nu există prea multe variante de a “repara” o baterie de laptop de aceea, pe bună dreptate, ţi se va recomada de cele mai multe ori înlocuirea bateriei laptopului.

La început bateria laptopului tău te va ţine 2 ore şi jumătate, chiar trei, asta dacă nu ai făcut o achiziţie specială de laptop cu baterie cu durată prelungită de până la 8 ore. Dacă observi că bateria de laptop stă încărcată din ce în ce mai puţin în primele luni atunci profită de garanţie şi înlocuieşte-o din timp, pentru că este posibil să aibă o problemă din fabrică. Dacă uzura apre după un an doi de uz, atunci e cazul să te gâdeşti să întrerupi relaţia şi să cauţi o nouă aventură cu o altă baterie tânără şi proaspătă.

Există unele companii care pretind că pot să treacă bateria de laptop printr-un proces de reîncărcare, dar de cele mai multe ori acest proces este de fapt, româneşte spus, “frecţie la picior de lemn”. Este un proces care durează, costă, iar rata de succes este foarte scăzută şi în două-trei luni vei ajunge cu ea de unde ai plecat. Aşa că cel mai bine e să te gândeşti la o înlocuire a bateriei laptopului tău.