Ecran Defect

Inlocuirea matricii laptopului ( ecranul LCD – LED )

Ecranul Laptopului este principalul mijloc de afișare a informațiilor și interacțiunii cu utilizatorul, astfel încât orice defecțiune apărută la ecranul LCD poate paraliza lucrul cu acel laptop. Ecranul LCD ( ecran cu cristale lichide ) este foarte sensibil la șocuri, vibrații puternice și chiar presiune. Laptopurile atât de tip notebook cât și netbook sunt foarte sensibile la aceste tipuri de evenimente. Service laptop “ComputerDoc” vă ajută să schimbați într-un timp scurt ecranul în funcție de disponibilitatea ecranului LCD în stoc. Vă rugăm să ne contactați pentru a afla atât disponibilitatea pe stoc cât ți costul ecranului și intervenției.

Tehnologia folosita pentru productia ecranelor LCD

Tehnologia folosita pentru fabricarea ecranelor de tip LCD difera de la o clasa de laptopuri la alta. In principal ecranul LCD difera la la un laptop la altul prin grosime, dimensiune, tipul de iluminare: lampa si dioda, rezolutia maxima, tipul de material folosit pentru acoperirea suprafetei de contact, controlerul de afisare si multi alti parametri. Fiecare model de LCD este unic si aplicabil pentru clasa din care face laptopul.

Costul de inlocuire al ecranului LCD

Costul serviciului de “inlocuire ecran laptop” este compus de doi factori determinanti. In primul rand, desigur, este tipul si modelul ecranului. Procesul de fabricatie a diferitelor tipuri de ecran este diferit astfel incat pentru a obtine o rezolutie mai crescuta sau o luminozitate mai buna este necesara folosirea unui ecran LCD mai performant. Al doilea factor este caracteristica de contructie a laptopurilor care poate permite la majoritatea schimbarea ecranului LCD este destul de facila dar in unele cazuri, pentru inlocuirea ecranului este necesara demontarea completa a laptopului.

Inlocuirea ecranului de laptop ( LCD )

Ecranul de laptop din cauza caracteristicilor de proiectare nu poate fi reparat. Inlocuirea unui ecran de laptop este una dintre cele mai simple reparatii care se pot face laptopului si poate dura si chiar cateva zeci de minute. Costul de inlocuire a ecranului de laptop depinde in proportie foarte mare de costul ecranului si nu depinde de valoarea laptopului. Pentru unele notebookuri, in principal netbookurile si laptopurile pentru bugete reduse, costul de inlocuire a ecranului poate depasi costul laptopului. In general costul de inlocuire a ecranului este aproape jumatate din pretul laptopului.