Reparaţie placă de bază de laptop – Pc

Ştii şi tu că nu e o idee bună să te aşezi în pat cu laptopul, cana de cafea şi scrumiera în acelaşi timp, dar…de asta ţi-ai luat laptop, nu? Să stai cât mai comod.

Şi a sunat cineva la uşă, ai aşezat laptopul jos, cana langă, ai deschis şi când ai revenit lângă pat ai dat cu piciorul peste cana de cafea. Nu vorbesc de situaţii excepţionale, nu-i aşa?

În mod normal, vei suna la un service de laptopuri, îţi vor spune să vii cu placa de bază în service pentru că e posibil să fi atins, mutat, scăpat, procesat, “clingoniat” şi alte cuvinte de neinteles, în contextul în care tot ce ştii tu este că laptopul nu mai porneşte.

Odată ajuns în service cu laptopul, îţi vor recomanda să îţi cumperi o altă placă de bază, la un preţ exorbitant.

ComputerDoc se confruntă des cu problema laptopurilor „inundate” sau cu alte defecţiuni ale plăcii de bază, dar nu recomandă înlocuirea plăcii de bază cu totul. ComputerDoc fac ce ştiu ei mai bine: ţi-o repară şi o fac pe sumă de câteva ori mai mică decât costul unei plăci de bază noi.

Trăim în era tehnologiei şi ştim cu toţii că laptopul personal a devenit un obiect de care ne ataşăm mai mult decât de albumul de fotografii cu colegii din liceu sau decât pernuţa de la mama. Un laptop este o parte din viaţa noastră cu care venim mai des în contact decât cu duşul sau cu pasta de dinţi. Muncim pe el, trăim prin el, unde mai pui că adesea, de oboseală, mai şi dormi cu el în pat!

Aşa că diagnosticul de “e stricat, schimbă-ţi calculatorul”, diagnostic pe care ai 90% şanse să îl primeşti de la service-ul producătorului, vine ca un necrolog pentru un prieten drag. ComputerDoc nu pun problema aşa. Vino la noi în service cu laptopul tău şi mai dă-I o şansă. Soluţii există, stricăciunile se pot repara, iar preţurile sunt cu siguranţă cele corecte şi nu te vom trimite să îţi cumperi un prieten nou.

Când placa de bază vine în contact cu lichide, cel mai adesea aceasta se scurtcircuitează. Nu întotdeauna laptopul nu mai porneşte după un accident de genul asta şi ai multe şanse ca, după ce se usucă, să nu ai nicio problemă cu utilizarea calculatorului în condiţii normale, însă aceasta poate fi doar o aparenţă. Fără să cureţi cu atenţie întreaga suprafaţă poate apărea coroziunea pieselor în timp, iar asta – într-adevăr – este o defecţiune care te obligă să îţi înlocuieşti placa de bază cu totul.

Aşa că, ComputerDoc te aşteaptă la centrul de reparaţii laptop de îndată ce ai făcut involuntar baie calculatorului tău sau în cazul în care laptopul nu mai porneşte după câte un eveniment nefericit pentru a-ţi repara placa de bază şi pentru a preveni alte defecţiuni care pot apărea ulterior.

Dacă placa de bază s-ar strica doar când o uzi are fi bine. Dar nu este aşa.

Iată ce alte simptome mai pot indica o placă de bază defectă:

Multe defecţiuni apar în cascadă. Spre exemplu ţi se poate strica sursa de alimentare internă ceea ce duce la stricarea controlerelor. Dacă te încadrezi în acest caz nefericit timpul pe care îl va petrece laptopul tău în service este ceva mai lung, pentru că nu poţi remedia nicio altă defecţiune până nu repari sursa.

Schema internă de funcţionare a unui laptop este o structură ramificată care conduce fluxul de energie şi informaţie catre toate deviceurile(dispozitivele) de pe placa de bază. Aceasta conţine un număr mare de aşa-numitele key (switch-uri şi întreruptoare), precum şi stabilizatori pentru a asigura nivelul necesar de tensiune pentru fiecare dispozitiv.

Desigur, un astfel de sistem conţine circuite de limitare şi mai multe niveluri de protecţie împotriva oscilaţiilor de tensiune, dar care nu fac faţă întotdeauna. Problemele legate de alimentare sunt periculoase deoarece pot conduce la defectarea deviceurilor ( dispozitivelor ) de pe placa de bază.

Dacă totuşi te confrunţi cu probleme cu placa de bază, vino cu ea la ComputerDoc. Nu te taxăm până nu vedem care este problema, diagnosticarea este gratuită şi costurile de reparaţie a plăcii de bază sunt cu mult sub preţul uneia noi.