Service placă video laptop | Reparatii placă video laptop

Service Laptop

Nimănui nu îi place să nu se poată uita la filme, să nu se poată juca fie şi un tetris şi imaginea să i se sacadeze pe monitor de parcă ne-am uita la un televizor Diamant cu tub catodic plin de praf.

Ai pornit calculatorul şi deşi auzi zgomotul specific, ecranul refuză să comunice cu tine? Atunci poate ar trebui să te gândeşti mai serios la vreo defecţiune a plăcii tale video. Nu este, însă, singurul simptom. Ţi s-a mai întâmplat din când în când să te trezeşti pe ici pe colo cu câte un punct, doua, treizeci…care nu sunt din peisajul de pe desktop sau cu vreo linie vericală sau orizontală în plus? Chiar dacă e fină şi nu te prea incomodează pe tine…în câtva timp dunga aceea va duce la un display mai negru decât smoala.

Imagini descentrate sau lipsite de culori? Cel mai probabil ţi s-a defectat placa video.

Defecţiunile plăcii video mai pot fi semnalate şi de o desincronizare a afişajului. Când ai jumătate de iconiţă plecându-ţi spre stânga sau spre dreapta nu te păcăli că un dublu click pe ea te duce unde vrei. Este defectă placa ta video şi e cazul să dai un telefon să te programezi la service. Cum la fel este cazul şi dacă brusc filmul tău rulează din full colour în alb-negru sau parţial color.

De ce ţi se defectează placa video?

Cauzele problemelor cu placa video a laptopului tău sunt, cel mai des, rezultatul supraîncălzirii. Dacă laptopul se încălzeşte prea tare, procesorul grafic al placii video nu mai face contact cum trebuie cu placa de bază.

Conexiunile dintre placa de bază şi procesorul video (GPU) fie se dezlipesc, se sparg fie se lipesc între ele. Defecţiunile plăcii video se mai pot datora şi defectării procesorului video (GPU) în sine, din cauză că laptopul nu a fost folosit corespunzător, sau pur şi simplu, pentru că procesorul tău video şi-a atins limita de viaţă.

Placa video de laptop nu se repară cu una cu două: automat trebuie să aduci laptopul cu căţel şi purcel în service, unde începe repararea propriu-zisă a plăcii video. Adică vom îîndepărta procesorul grafic de pe placa de bază şi îl înlocuim sau îi refacem contactele (reball) şi apoi îl sudăm la loc pe placa de bază.

Ce determină costul reparaţiei plăcii grafice la un laptop

Deşi pare simplu ce am spus mai sus, acest proces de reparare a plăcii video necesită echipamente de laborator şi ingineri specializaţi pentru că orice greşeală sau deviere poate strica placa iremediabil.

ComputerDoc se ocupă de plăcile video defecte respectând toate regulile de laborator, au experienţă cu carul în spate şi îţi garantează că fac tot posibilul pentru a repune totul în funcţiune.