Service laptop – Acer, Asus, Sony, Apple, Dell, Fujitsu sau altul praful nu face distincţie între mărci şi se depune oriunde. Cum şi tu când eşti rupt de foame, mănânci un sandwich cât tastezi cu cealaltă mână. Dacă sufli, asta nu înseamnă că l-ai rezolvat de firmituri!
Toate aceste mici detalii, duc la o problemă cu care te vei confrunta la un moment dat, fie că îţi place fie că nu: laptopul tău se va supraîncălzi. Că te frige pe tine pe picior, e cea mai mică dintre problemele generate de supraîncălzirea laptopului. În timp vei constata următoarele: ţi se stinge laptopul din când în când, în timp ce deschizi un program mai complex se mişcă mai încet şi scoate un zgomot puternic, durează foarte mult să se deschidă. Acestea sunt semnale că acele componente de bază (placa de bază, procesor, placa video, etc) direct influenţate de temperatura asigurată de cooler încep să aibă probleme.
Soluţia problemelor de mai sus este una simplă: suni la ComputerDoc şi te înscrii la o “cosmetizare”. Pentru că exact de asta ai nevoie: de un proces de curăţare de laptop făcută ca la carte. Şi înainte să presupui că poţi face asta şi singur, lasă-ne să contra argumentăm.
Nu. Chiar dacă vei găsi un tutorial despre cum să ajungi la coolerul din calculatorul tău, nu poţi să ştii sigur dacă operaţiunea de curăţare de praf a laptopului va fi rezolvată suflând de două ori în el şi înecându-te cu praf. Laptopurile au coolerul ataşat de componente vitale şi, de cele mai multe ori, nu este suficient să învârţi două şuruburi ca să poţi detaşa coolerul.
Aşa că principiul “dacă vrei un lucru bine făcut, fă-l cu mâna ta” nu se aplică şi în cazul laptopului tău.
Există foarte multe circuite de care, dacă nu ştii, rişti să le defectezi iremediabil … şi uite aşa s-a zis cu bunătate de calculator. Curăţarea laptopului se face cu pensule speciale şi cu deosebită atenţie şi detaşarea compoentelor este un proces care necesită experienţă.